Modele custi pentru cresterea prepelitelor

Tehnologia exploatarii prepelitelor pentru OUA de Consum este foarte asemanatoare cu CEA a prepelitelor pentru Reproductie. Sunt totusi unele diferente si anume este vorba de baterii. Desi sunt respectate aceleasi principii, ele sunt de o Mare Diversitate de dimensiuni, mergand de la dimensiuni familiale, de CCA. 20 de capete si putand ajunge la MII de capete. Custile de prepelite cu 4 compartimente, pentru ~ 100-120 prepelite PE nivel. Este complet Dotata, sistemul de adapare este… O astfel de ferma asigura necesarul propriu al Familiei in OUA si Carne de prepelita si in plus realizeaza si un excedent de OUA pentru valorificare. Se apreciaza ca o astfel de ferma poate avea intre 100 si 500 de prepelite si produire annuel intre 25000-125000 OUA. Se recomanda sa se inceapa cu un numar mai mic de prepelite, circa 100, dezvoltarea fermei se face treptat pe masura acumularii experientei si asigurarii pietei de desfacere a oualor.

O ferma de 500 de prepelite necesita un volum mai mare de munca. Pentru 500 de prepelite sunt necesare custi Care insumeaza o suprafata de 4MP. De aceea, pentru a castigá spatiu, custile vor fi puse dans baterie PE Patru nivele, caz in care spatiul de crestere ramane foarte restrans (1MP-4 nivele). Este necesara astfel o camaruta bine aerisita si Iluminata. Cusca pentru aproximativ 50 de prepelite ouatoare. Dimensiuni:-lungime: 90 cm-latime: 50 cm-innaltime: 25 cm Cusca… In ce priveste cresterea prepelitelor pentru Carne, Practic nu exista diferente notabile intre cresterea Tineretului de defenseures si a prepelitelor pentru Carne. Putem spune ca, in sistemul gospodaresc de crestere acesta se face in Cinci Faze: Fermele familiale se fac DIN placere si DIN Spirit Practic, iar numarul prepelitelor crescute este de CIRCA 15-20. Dans afara de petrecerea in mod placut a timpului Liber, mica crescatorie acopera necesarul de OUA al Familiei respectif, iar ouale de prepelita sunt dietetice. Un OM, de exemplu, ar trebui sa consomment pe zi un ou de gaina, sau 4-5 OUA de prepelita, insumand intr-un an circa 1500 OUA de prepelita. Intrucat o prepelita produire annuel circa 250 OUA, inseamna ca pentru fiecare Membru de Familie trebuie sa existe en permanenta 6 prepelite.

Daca Familia este Formata DIN Patru persoane atunci marimea crescatoriei va fi de 24 prepelite (20 de femelle si 4 masculi). Intrucat pentru un metru Patrat de cusca se pot Caza 100-120 de prepelite adulte, inseamna ca vom rezerva fiecarei prepelite circa 8 cm ², iar pentru 24 de prepelite vom avea nevoie de o cusca cu dimensiunile de 64-30cm sau 2 custi suprapuse de 32-30 de cm. pentru o astfel d e cusca nu este necesara o Camera speciala, ci doar o boxa existenta in Casa, un coridor, o Veranda, un balcon, un pod etc, cu conditia de a mentine o Temperatura relativ Constanta intre 17-20 ° c, fara curenti si zgomote.

Bookmark the permalink.

Comments are closed